יש כיום לא מעט סוגי הובלות, אשר חייבות להתבצע לפי הספר. אלא שדומה שאין הרבה הובלות המורכבות יותר מאלה הנעשות בקירור. המטרה כאן ברורה, שעה שעל ההובלות להתבצע בטמפרטורות מוגדרות, לרוב נמוכות מאד, וזאת במטרה לשמור על טיבם ואיכותם של הפריטים המועברים. המאמר הנוכחי סוקר את כל מה שחשוב לדעת על סוג מרכזי זה של הובלות, כולל התייחסות לפתרונות היעילים שמספקת חברת דניאל – שירותי פריקת מכולות בתחום.
אז מה מובילים בקירור?
כאשר בודקים מה מובילים בקירור, אפשר לראות שיש לא מעט פריטים אשר מעצם המהות שלהם נדרש להעביר בקירור. למעשה, ברוב המקרים ישנן תקנות ברורות שהעמידו הגורמים הרשמיים בישראל, בראשם משרד הבריאות. זה מתחיל עם הובלת מזון, נושא חיוני שקיבל התייחסות במסגרת תקנות רישוי עסקים (תנאים תברואתיים להובלת בשר, דגים, עופות ומוצריהם) משנת 1971. נקודת המוצא היא שמזון שלא מועבר כראוי עלול להתקלקל, ועקב כך לסכן את בריאותו של כל מי שנחשף לו. התקנות מגדירות מספר תנאים שיש למלא כאשר מעוניינים להוביל או לשווק מוצר מזון, ובכלל זה:
- הובלת מזון בצורה הנדרשת – באמצעות ארגז קיבול בלבד, או לחילופין באמצעות ארגז קיבול ומתקן קירור גם יחד.
- הובלת מזון כשהוא ארוז באופן מפורט בטבלה המצורפת לתקנה.
- הובלת מזון תוך הקפדה על כך שהטמפרטורה בה הוא נמצא לא תעלה על הטמפרטורה המקסימלית המפורטת בטבלה: בשר טרי, למשל, צריך להיות מועבר בטמפרטורה של עד חמש מעלות צלזיוס, בעוד דגים קפואים בטמפרטורה שאינה עולה על 18- מעלות צלזיוס.
נושא התרופות והתכשירים הרפואיים מקבל אף הוא התייחסות מיוחדת, כאשר גם כאן ברורות ההשלכות השליליות והנזקים האפשריים של תרופה שאינה נשמר כראוי. הטמפרטורה הספציפית של כל תרופה מפורטת בהוראות היצרן והיא נוגעת לכל שלבי הליך ההפצה. יש לציין שבין אם המדובר הוא על מקרר קירור, חדר קירור או כל פתרון אחר, התקנות מחייבות בקרה על ההובלה, ביצוע בדיקות התקנה וכיול ועוד.
גם הובלת מכשירים ורכיבים אלקטרוניים, אשר מעצם המהות שלהם רגישים, צריכה להתבצע לרוב בקירור.
כל הסיבות להשתמש במשאיות הקירור של "דניאל"
בהתחשב בכל הכתוב מעלה, ברור שלא ניתן להתפשר בבחירת הגורם המבצע הובלה בקירור. החדשות הטובות הן שפנייה לחברת דניאל – שירותי פריקת מכולות והובלה בקירור היא ההחלטה הנכונה ביותר שאתם יכולים לקבל.

